internet televizyonu / Web TV / IP TV sektöründe yeni teknolojiler

Bilişim ve görüntü işleme teknolojilerindeki yeni donanım ve yazılım gelişmeleri, internet bağlantılarının ev kullanıcılarına kadar yansıyan bant genişlik artışları, televizyon ve video izlenmesinde mobil cihazların kullanımdaki hızlı ve yüksek artış oranları
internet televizyonu _ Web TV _ IP TV diye adlandırdığımız ve üst başlıkta 'video over IP' denilen sektörde hızlı değişimlere sebep olmaktadır.

Bu gelişmeler hotel, hastane, kurumsal firmalar ve resmi kurumların binalarındaki iptv tesisatlarının yaygınlaşmasını, çok çeşitli olanak ve teknolojik tercihlere kavuşmasını sağlamıştır.

Sektördeki son teknik gelişme O.T.T. kısa adıyla tanımlanan (over the top) Internet üzerinden yayın yapmakta olan televizyon yayın portallarının yayınlarını kullanabilen IP-IP Gateway veya IP TV Server adlı 19'' 1U Rack kabinden ibaret olan ünitedir.
Bu sayede ülkemizden ve yurt dışı kaynaklardan yayınlanmakta olan binlerce kanallı O.T.T. yayın linkleri bu sisteme giriş yapılarak
sunucu çıkışında yerel network üzerinde Multicast yayın yapılacak şekilde yayınlama imkanı verebilmektedir.


ip tv server _ ip giriş ip çıkış gateway

Ayrıca ..
yeni nesil encoder ve ip tv headend cihazlarında; televizyon kanallarını ip haline getirme işlemi yapılırken, aynı zamanda bu yayın üzerine hareketli veya sabit olarak Logo girme, QR kod entegrasyonu, kayan text yazısı ve bütün bu görsel fonksiyonların ekrandaki konumlarını, boyutlarını, grafik özelliklerini düzenleme gibi işlemler cihazla entegre olarak uygulanabilmekte.



ip tv headend sistemi ve internet üzerinden yayıncılık bileşenleri

Klasik televizyon yayıncılık ve dağıtım sektörü olan Broadcasting teknolojisinde üst düzey ve pahallı donanım ve yazılımlar ile yapılabilen bu işlemler, ip tv, web tv, internet televizyonculuğu sektöründe amatör yayıncılık seviyelerine kadar ulaşmıştır.

Çeşitli yayın kaynaklarından alınan HD kalitesindeki görüntü ve ses içerikleri, canlı televizyon kanal akışları, filmler, videolar grup encoder ile ip formatına çevrilmekte,
istenilen band genişliğine ayarlanmakta, gerekli logo, text, duyuru, QR kod fonksiyonları eklenip - çıkarılıp düzenlemeler yapıldıktan sonra doğrudan yerel ağa ulaştırılmaktadır.

IP TV hedendinde üretilmiş olan yayınlar; uç noktalarda PCler, Laptoplar, settopboxlar veya multicast yayın alabilen smart tv ekranları ile doğrudan izlenebilmektedir.

Yerel network üzerinden televizyon yayını yapılan hotel, hastane, stadyum, spor salonları, üniversite kampusları, AVM, iş merkezi gibi benzeri bina sistemlerinde bu tür yayın merkezleri
tesisat işletmecilerine reklam yayınlama, işletmenin çeşitli tanıtım veya sunumlarını yapma .. ekrandaki QR kod sistemiyle web sayfa, alışveriş site yönlendirmeleri, işletme ile ilgili bilgilendirme, tanıtım olanakları sunulmaktadır.

IP TV tesisatı merkezi cihazlarında yapılan bu işlemler, cihazın fiziksel olarak bulunduğu yerden cihaza bağlanarak yapıldığı gibi ..
bulunduğunuz herhangi bir konumdan bu cihazların ip nosu ile internet üzerinden veya yerel ağ üzerinden cihaza bağlanarak ta yapabilmek mümkündür.